اندخوی و جایگاه آن در تاریخ

ساخت وبلاگ

   نام این شهر در مدارک تاریخی سده های چهارم وششم هــ . ق بگونه انسخذ، الخدو وانخود نوشته شده است. شهر اندخوی اساس تاریخی ندارد. اما شهر اندخوی را گویا بابا ولی (ع) اعمار نموده است. موصوف هنگام تعمیر دیوار های شهر برای معماران و کار گران میفرمود که( انده قوی مونده قوی ) یعنی خشت را آنجا گذار واینجا گذار گویا نام اندخوی از همین جا بوجود آمده است.

    اندخوی از طرف شمال به آقینه از طرف جنوب به دولت آباد از طرف شمال به خواجه دوکو و از طرف غرب به قره بایجان محاط است. مساحت آن به 1400 میل مربع میرسد. آب اندخوی شور و ریگهایش سوزان است. اما با داشتن زمینهای پهناوری زمینه برای حاصلات زراعتی نهایت مساعد است. هرگاه امکانات تدارک آن میسر گردد  اندخوی شگوفاترین نقاط کشور به شمار میرود.

   زمین اندخوی در صورت وقوع بارشهای موسمی بگونه علفچر در پرورش مواشی مساعد است.  دراندخوی چاه های ریگی وجود دارد که زمان حفر آن بصورت دقیق معلوم نیست. حتی 2 الی 3 قرن از حفر آنها میگذرد. چاه ها با خشت پخته ساخته شده وعده یی از این چاه ها تا  47 متر حتی 60  متر عمق دارد. ولی به نسبت عدم توجه در مرور زمان طولانی بکلی شور شده و از آشامیدنی برآمده است.

     آب وهوای اندخوی معتدل وگوارا است که در زمستان بارشهای موسمی آن نهایت سفید است  اما در فصل تابستان گرمی آن شدید است. طور مثال: در دوم سرطان 1356 درجه حرارت اندخوی به 48 درجه رسیده بود.
اندخوی بر علاوه محصولات زراعتی دارای میوه های لذیذ نیز میباشد بخصوص انجیر، شفتالو، آنارو خربوزه میباشد.

    اندخوی با داشتن چراگاه های وسیع وبه خاطر ترتبیت حیوانات اهلی نهایت خوب است. گوسفند قرقل اندخوی از نگاه تولید پوست قره قل و صدور آن به بازار های جهان در اقتصاد کشور نیز نقشی اساسی را دارا می باشد.

کامله : کارگر: 


برچسب‌ها: وطن
+ نوشته شده در  یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ساعت 0:14  توسط دانشجویان صنف سوم ژورنالیزم 1396  | 
پدرم عشق همیشگی من...
ما را در سایت پدرم عشق همیشگی من دنبال می کنید

برچسب : اندخوی,جایگاه,تاریخ, نویسنده : 5journalism174 بازدید : 192 تاريخ : پنجشنبه 2 شهريور 1396 ساعت: 23:40